Підозрюваний у вбивстві Фаріон приїхав до Львова за 10 днів до злочину - Клименко

Підозрюваний у вбивстві Фаріон приїхав до Львова за 10 днів до злочину - Клименко

Оновлено
Укрінформ
Чоловік, якого слідство обгрунтовано підозрює у вчиненні вбивства української громадської діячки Ірини Фаріон, приїхав до Львова за 10 днів до вчинення цього злочину і за цей час тричі міняв там житло - 9, 14 та 18 липня.

Про це під час брифінгу заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Він прибув до Львова за 10 днів до скоєння злочину. 9 число, коли він приїхав (до Львова - ред.) - це перше місце його проживання. 14 числа, вихідний - це друге місце проживання. І 18 число - напередодні вбивства, це третє його місце проживання, яке було там», - заявив він.

У слідства є відповідні квитанції і підтвердження від рієлторів, зазначив голова Нацполіції Іван Вигівський.

«Щодо усіх цих місць - є підтвердження (з - ред.) фотозображень, у тому числі і у його мобільному телефоні, є підтвердження того, що він бронював це житло тощо», - поінформував Вигівський.

За словами голови НПУ, фігурант проводив розвідку.

Читайте також: Підозрюваний у вбивстві Фаріон міг готувати ще замахи на політиків - МВС

«Він знаходився у Львові (приїжджав туди - ред.) на один день. І у один із днів, коли він встановлював місце проживання (Фаріон - ред.), він був одягнений саме так - маскувався, одягав окуляри, які він у принципі не носить у повсякденному житті», - заявив очільник українських поліцейських, показуючи фото фігуранта у червоному блейзері і великих окулярах, а також фото квитанції щодо першого місця проживання фігуранта.

Як повідомлялося, ввечері 19 липня у Львові невідомий стріляв у Фаріон. Унаслідок поранень вона померла у лікарні.

25 липня стало відомо, що ймовірного вбивцю Фаріон затримали у Дніпрі. Ним виявився 18-річний хлопець.

Читайте також: У справі про вбивство Фаріон стався витік інформації - МВС

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко поінформував, що затриманий є жителем Дніпра. За його словами, фігурант готувався до вчинення цього злочину мінімум 2 місяці.

Клименко заявив, що для того, щоб знайти чоловіка, якого обгрунтовано підозрюють у вбивстві української громадської діячки Ірини Фаріон, відповідні спеціалісти перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-