СБУ відпрацьовує версію про причетність російських спецслужб до вбивства Фаріон

СБУ відпрацьовує версію про причетність російських спецслужб до вбивства Фаріон

Укрінформ
Служба безпеки України відпрацьовує версію про причетність російських спецслужб до вбивства мовознавиці, громадської діячки, колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

Про це повідомив перший заступник голови СБУ Сергій Андрущенко на спільному брифінгу Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Офісу генерального прокурора та СБУ, передає Укрінформ із посиланням на СБУ.

За словами Андрущенка, «СБУ одразу підключилася до розслідування цього резонансного злочину. Здійснюється комплекс заходів, ми вивчаємо зв’язки підозрюваного як на території України, так і за кордоном».

«І одна із версій – це причетність служб країни-агресора до організації вказаного злочину. Ми перевіряємо причетність затриманого до неонацистського руху, центр якого знаходиться в країні-агресорі», – зазначив перший заступник голови СБУ.

Читайте також: Підозрюваний у вбивстві Фаріон міг готувати ще замахи на політиків - МВС

За його словами, в історії браузера на мобільному пристрої підозрюваного знайдено пошукові запити, які можуть свідчити про його інтерес до діяльності різних проросійськи налаштованих політиків у різних регіонах України.

Брифінг МВС про затримання підозрюваного у вбивстві Фаріон / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 19 липня у Львові був скоєний замах на Фаріон. Внаслідок поранення у скроню вона померла у лікарні.

25 липня стало відомо, що ймовірного вбивцю Фаріон затримали у Дніпрі. Ним виявився 18-річний хлопець.

Читайте також: Підозрюваному у вбивстві Фаріон проситимуть арешт без права на заставу

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко поінформував, що фігурант готувався до вчинення цього злочину мінімум два місяці.

26 липня у Галицькому районному суді Львова обирають запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-