У центрі Берліна провели демонстрацію «Російський полон вбиває»

У центрі Берліна провели демонстрацію «Російський полон вбиває»

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Берліна, неподалік Бранденбурзьких воріт, у неділю пройшла демонстрація з вимогою справедливості щодо приблизно 28 тисяч українців, у тому числі цивільних, яких Російська Федерація утримує в нелюдських умовах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організатори заходу – ГО «Віче-Берлін», Асоціація родин захисників Приазов’я, Міжнародна протестна спільнота «Вирій» - закликали німецьких політиків, ЗМІ, правозахисні та гуманітарні організації долучити свої голоси заради звільнення українців, яких Росія тримає у себе.

Демонстрація «Російський полон вбиває» у Берліні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

«Що такого є в цьому питанні, що змушує вас вагатися? Люди утримуються у нелюдських умовах. Вони щодня проходять через пекло, через терор. Єдині, хто може допомогти їм повернутися, - це українські волонтери, ЗСУ. Але ми потребуємо також вашої підтримки. Ми потребуємо, щоб люди в Європі говорили голосно про українських військовополонених і цивільних в’язнів війни. Російський полон убиває», - звучало через гучномовець над Парізер плац.

Своїм досвідом річного перебування в полоні в якості цивільного заручника поділився Олександр Тарасов, журналіст, правозахисник з Херсона. Він розповів про катування та знущання, про тих, з ким був у полоні і хто продовжує знаходитися в руках росіян.

«Я вийшов, мені пощастило, але в полоні залишається ще дуже багато інших. Треба доносити в Німеччині, що там, де Росія, там смерть, хаос і страждання», - заявив Олександр.

Він зазначив, що говорив з чималим числом європейських політиків, які розводять руками, мовляв, що вони можуть зробити, адже Росія не іде на контакт.

«Так давайте зробимо, щоб вона йшла на контакт», - закликав українець. І запропонував можливі крові: вигнати Росію з ООН або з Радбезу, конфіскувати 5 російських нафтопереробних заводів у Німеччині або принаймні вилучити заморожені російські активи.

«Ми маємо стати тим голосом, який доносить до політиків, до ЗМІ, до всіх, що ми маємо забити цвях в орківську труну, що неможливо вести перемовини з терористами! Терористи або знищуються, військово чи економічно, або вони перемагають і продовжують тероризувати та проливати кров. Не може бути ніяких перемовин», - наголосив Олександр.

Читайте також: У Кишиневі провели акцію до річниці трагедії в Оленівці

Участь у демонстрації взяв також Павло, військовослужбовець, який після втрати кінцівки проходить лікування в берлінському шпиталі.

Демонстрація була присвячена, в тому числі, сумній річниці розстрілу в Оленівці, тоді загинули багато українських в’язнів. Вимоги демонстрантів: негайне безумовне звільнення всіх українських військовополонених і цивільних; негайне припинення всіх форм жорстокого поводження та забезпечення гуманних умов; проведення незалежного міжнародного розслідування розстрілу в Оленівці; суворе дотримання міжнародного гуманітарного права.

Як повідомляв Укрінформ, бійці 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ в день другої річниці теракту в Оленівці закликали розповісти світу про цю трагедію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-