Посли Канади та Норвегії відвідали реабілітаційний центр Нацгвардії

Посли Канади та Норвегії відвідали реабілітаційний центр Нацгвардії

Фото
Укрінформ
До одного з реабілітаційних центрів Національної гвардії приїхали з візитом посли Канади та Королівства Норвегія.  

Як передаєУкрінформ, про це повідомила пресслужба НГУ.

"Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Наталка Марія Цмоць та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Хелене Санд Андресен відвідали один із реабілітаційних центрів Національної гвардії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час візиту вони ознайомилися з процесом та умовами, як проходять курс лікування та реабілітації українські захисники, звільнені з полону. Також разом із керівником Секретаріату координаційного штабу Богданом Охріменком та заступником командувача Нацгвардії бригадним генералом Олександром Білоусом оглянули матеріально-технічну базу та оснащення, яке забезпечує всебічну підтримку для відновлення захисників після жахливих умов полону.

"Заступник командувача НГУ з логістики бригадний генерал Олександр Білоус детально ознайомив іноземних гостей з унікальними можливостями закладу, підкресливши його важливу роль у відновленні фізичного та психологічного стану бійців, а також із роботою медичного персоналу, направленою на якісне лікування та психологічну реабілітацію звільнених з полону. Він поінформував іноземних гостей про заходи, які проводяться з боку МВС та командування Національної гвардії задля вдосконалення напрямку реабілітації", - повідомили у пресслужбі.

Читайте також: Україна і НАТО створять п'ять реабілітаційних центрів для військових - Умєров

За інформацією, одним зі знакових моментів візиту Наталки Цмоць та Хелене Андресен стала особиста зустріч та спілкування зі звільненими з полону військовослужбовцями, які наразі проходять реабілітацію. Звертаючись до іноземних гостей, Богдан Охріменко попросив донести до керівництва своїх країн почуті історії та розповісти про вкрай важкий фізичний та психологічний стан бійців після полону. Він підкреслив важливість співпраці між нашими країнами, зокрема в обміні досвідом у питанні відновлення військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією командувача Національної гвардії Олександра Півненка, із російського полону вже вдалося повернути 755 нацгвардійців.

Фото: НГУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-