В Україні створено кадровий резерв учителів зі збереженням зарплати - міністр освіти

В Україні створено кадровий резерв учителів зі збереженням зарплати - міністр освіти

Укрінформ
У зв'язку з обмеженням дистанційної освіти в Україні вчителів залучатимуть до інших видів освіти та до кадрового резерву зі збереженням заробітної плати.

Про це заявив міністр освіти і науки Оксен Лісовий в ефірі марафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Наказ (№850 про обмеження дистанційного навчання у школах - ред.) регулює тільки форми освіти. Виходячи з моделювання по цьому наказу, частина вчителів... втратить своє навантаження. Ми всіх їх залучимо до інших видів освіти. Нам буде потрібно організовувати освіту для різних категорій. Наприклад, для дітей за кордоном, яким треба дати виключно українознавчий компонент", - сказав Лісовий.

Він додав, що міністерство також готує кадровий резерв учителів, яких залучатимуть до роботи на деокупованих територіях України.

Читайте також: В Україні учні відстають від шкільної програми щонайменше на два роки - Лісовий

"Ми зацікавлені у тому, щоби зберегти всіх вчителів. Зокрема, створений кадровий резерв учителів і прийнято політичне рішення щодо збереження їм зарплати", - сказав Лісовий.

Як повідомляв Укрінформ, МОН у співпраці з віцепрем’єр-міністром Михайлом Федоровим запустило комплексну політику «Школа офлайн», що має на меті повернути 300 тисяч українських учнів до очного навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-