Перший в Україні регіональний Центр захисту прав людини  відкрили в Івано-Франківську

Перший в Україні регіональний Центр захисту прав людини відкрили в Івано-Франківську

Укрінформ
В Івано-Франківську відкрили регіональний Центр захисту прав людини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це перший такий центр, який ми відкриваємо на території України… Головна ідея - зробити так звану реформу децентралізації нашої інституції. Я хочу дійти до кожної громади, щоб кожний громадянин і громадянка в разі порушень їхніх прав знали, що до нас миттєво можна звернутись… і щоб фізично на території області була присутня регіональна команда, яка може швидко відреагувати і поновити порушені права», - зазначив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

На його переконання, в кожній області має працювати такий центр зі штатом не менше 10 осіб – представник уповноваженого ВР України з прав людини та 9 фахівців, які куруватимуть відповідні напрямки роботи. Серед них - захист прав військових, ветеранів, родин військовополонених, захист прав дитини, захист прав осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії (ВПО), питання доступу до публічної інформації та захист персональних даних, права нацменшин, людей з інвалідністю, протидія торгівлі людьми, домашнє насильство та інші.

За словами Лубінця, проєкт "Центр захисту прав людини" реалізовується спільно з Представництвом Агентства ООН у справах біженців в Україні.

У Центрі захисту прав людини в Івано-Франківській області вже облаштували дитячий простір та безперешкодний доступ для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Приміщення центру можна буде безкоштовно використовувати представникам громадських організацій та благодійних фондів для проведення необхідних заходів.

Читайте також: Право на життя вважають найважливішим 90% українців

Зазначалось, що в цьому році звернення до уповноваженого ВР України з прав людини зросли майже на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«До кінця цього року у нас буде створено три мобільні приймальні на базі великих автомобілів. Це будуть виїзні офіси, в яких буде облаштований Інтернет, генератор, робочі місця… Ці мобільні приймальні доїдуть не просто до кожної громади, але й до кожного старостинського округу», - зазначив Лубінець.

Він запевнив, що Івано-Франківська область, де багато людей живуть у гірських районах, стане однією із перших трьох областей, де почнуть реалізовувати цей проєкт.

Як повідомляло агентство, Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець у другу річницю теракту в Оленівці закликав Організацію об’єднаних націй відновити роботу з розслідування вбивства українських військовополонених.

Фото: Дмитро Лубінець / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-