Військове меморіальне кладовище: пояснили, як обрали переможця резонансного тендеру

Військове меморіальне кладовище: пояснили, як обрали переможця резонансного тендеру

Укрінформ
Єдиним учасником і переможцем тендеру на будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища стала компанія, яка була готова виконати всі вимоги такого масштабного проєкту.

На цьому наголосив заступник директора ДУ “НВМК” Ярослав Старущенко на пресконференції, коментуючи перемогу консорціуму "Білдінг ЮА" у тендері, передає кореспондент Укрінформу.

«Тендер був відкритим і тривав досить довго. В результаті на тендер подалася одна компанія, а точніше група компаній, весь сукупний досвід яких може використовуватись у реалізації даного проєкту. Вимогами, зокрема, були наявність асфальтових заводів, фінансова спроможність і проведення аналогічних будівельних робіт національного значення за попередні три роки. Також з огляду на те, що в нашому проєкті використано багато природного каменю - граніту, однією з умов була наявність договору з кар’єром на безперебійне постачання граніту. Після оголошення таких вимог було створено цей консорціум», - сказав Старущенко.

Читайте також: Перші поховання на військовому меморіальному кладовищі відбудуться цьогоріч - Мінветеранів

Представник «Білдінг ЮА» Олександр Ісаєв розповів, що одна з компаній консорціуму, «Євроелітбуд», має досвід будівництва національного масштабу.

«У нашої компанії був досвід аналогічних робіт на об’єкті Національний музей жертв Голодомору України. Я працював як керівник проєкту в 2019-22 роках на цьому об’єкті. У компанії є досвід у будівництві і виготовленні конструкцій у таких масштабних проєктах. І розуміючи, що одній компанії це буде зробити складно або неможливо, було вирішено звернутися до однодумців і взяти участь у цьому проєкті», - сказав Ісаєв.

Засновниками консорціуму «Білдінг ЮА» є три підприємства: «Євроелітбуд» (Одеса), «Акам» (Дніпро), ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління № 50» (Київська область).

Деякі ЗМІ, посилаючись на дані аналітичної системи Youcontrol, звертали увагу на те, що консорціум «Білдінг ЮА» створено наступного дня після оголошення тендера.

Читайте також: Проєкт Національного військового меморіального кладовища пройшов державну експертизу

На сторінці НВМК у Фейсбуці повідомляється, що 1 серпня на ProZorro переможцем тендеру на будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища став консорціум “Білдінг ЮА” з Києва з пропозицією у розмірі 1,75 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 грудня 2023 року ухвалила закон щодо забезпечення створення та експлуатації Національного військово-меморіального кладовища.

Національне військове меморіальне кладовище – загальнонаціональне місце вшанування та увічнення пам’яті загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Фото: Міністерство у справах ветеранів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-