В Україні у липні зафіксували три випадки нового штаму коронавірусу FLiRT

В Україні у липні зафіксували три випадки нового штаму коронавірусу FLiRT

Укрінформ
В Україні у липні зареєстровали три випадки FLiRT - нового субваріанту коронавірусу Omicron.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, передає Укрінформ.

«Три випадки субваріанту коронавірусу FLiRT виявили минулого тижня: два у Києві та один в Івано-Франківській області. Захворіли дві жінки та чоловік старше 60 років», - поінформував заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Читайте також: У Нідерландах новий штам коронавірусу FLiRT викликав хвилю заражень

Як зазначили у МОЗ, штам FLiRT походить від варіанту Omicron. Через специфічні мутації в білку-шипі вірус краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді.

Тобто FLiRT швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби.

Всесвітня організація охорони здоров'я поки що не надає специфічної оцінки щодо небезпеки FLiRT, однак зазначає, що він потребує моніторингу на рівні кожної країни.

Читайте також: У Києві збільшилася кількість госпіталізацій через коронавірус - КМДА

Наявні дослідження показують, що вакцини, зокрема бустери, які вже застосовувалися, залишаються ефективними для захисту від важких форм COVID-19, хоча й не можуть повністю запобігти зараженню новим штамом.

У МОЗ нагадали, що вакцинуватися можна в пунктах щеплення чи амбулаторії за попереднім записом у свого сімейного лікаря. Медики використовують омікрон-специфічні вакцини (виробник Pfizer) для дорослих і дітей.

Інформацію про найближчий пункт вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна отримати у контакт-центрі МОЗ за телефоном: 0 800 60 20 19.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні захворюваність на ковід порівняно з минулим роком зменшилася в чотири рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-