В Україні розробляється план повернення дитячих закладів, евакуйованих за кордон

В Україні розробляється план повернення дитячих закладів, евакуйованих за кордон

Укрінформ
Робоча група розробить план повернення дітей, евакуйованих у складі закладів за межі України через російську агресію.

Про це йшлося на засіданні Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану під головуванням віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

Як зазначається, учасники засідання обговорювали повернення дітей, які були евакуйовані у складі закладів за межі України через російську агресію. Зокрема, йшлося про підготовку відповідного плану.

За дорученням віцепрем’єр-міністра його розробленням займатиметься робоча група у складі 35 осіб. До неї увійдуть представники центральних органів виконавчої влади, обласних військових адміністрацій, громадських і міжнародних організацій тощо.

Читайте також: На Донеччині із 13 населених пунктів примусово евакуюють дітей

«Маємо відпрацювати дієвий механізм повернення наших дітей. По кожній країні перебування та по кожній області, з якої вони виїхали, необхідно розробити конкретні й детальні рішення. Щоб наші діти могли успішно повернутися на Батьківщину», — наголосила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, з тимчасово окупованої території Херсонської області вдалося повернути двох дівчаток 3 і 5 років разом із матір’ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-