На лікування безпліддя держава спрямувала вже ₴50 мільйонів - Мінфін

На лікування безпліддя держава спрямувала вже ₴50 мільйонів - Мінфін

Укрінформ
Станом на 31 липня 2024 року за пакетом медичних послуг «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)» медичних послуг укладено договори на 50 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

Як додається, на цю послугу в держбюджеті на 2024 рік передбачено 1,87 млрд грн для надання послуг з репродуктології 30 тисячам пацієнткам.

Нині коштом програми медичних гарантій безоплатно отримати послуги з лікування безпліддя можна в 15 медичних закладах у різних регіонах країни (зокрема, в Києві, Львові, Дніпрі, Чернівцях, Рівному, Одесі, Івано-Франківську).

З початку року найбільше послуг з лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій надали комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний перинатальний центр» (м. Львів) та товариство з обмеженою відповідальністю «Медичний центр «Добробут-поліклініка» (м. Київ).

«Доступність послуг з лікування безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій є важливою. Адже вже зараз слід подбати про демографічну ситуацію в нашій державі, яка, як стверджують експерти, є досить невтішною з огляду на проблеми зменшення населення внаслідок вторгнення російської федерації і старіння населення. Проте низький попит на ці послуги свідчить про низьку поінформованість населення. Продовжуємо працювати над тим, щоб якісні медичні послуги ставали все доступнішими для пацієнтів», ‒ прокоментував заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Читайте також: Послугою лікування безпліддя за Програмою медгарантій цьогоріч скористалися 255 жінок

Перелік закладів, що уклали договори з НСЗУ, із адресами місць надання послуг можна переглянути у відеосюжеті телеканалу «Суспільне:новини» за посиланням.

Як передавав Укрінформ, показники народжуваності в Україні падають приблизно на 7% в рік з 2013 року, а повномасштабне російське вторгнення призвело до ще більшої кризи народжуваності. У липні 2024 року смертність в Україні втричі перевищила народжуваність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-