За сексуальне насильство щодо цивільних оголосили підозру 48 російським військовим - МВС

За сексуальне насильство щодо цивільних оголосили підозру 48 російським військовим - МВС

Ексклюзив
Укрінформ
Українські правоохоронці оголосили про підозру в сексуальному насильстві, вчиненому щодо мирних українців, 48 військовим РФ.

Про це в інтерв'ю Укрінформу поінформувала заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

"Наразі, відповідно до інформації Офісу генпрокурора, повідомлено про підозру стосовно цього 48 військовослужбовцям РФ, і скеровано до суду 21 обвинувальний акт щодо 30 осіб. І 5 осіб уже засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі", - сказала заступниця міністра.

За її даними, станом на сьогодні вже було розкрито 87 фактів сексуального насильства, вчиненого в умовах війни.

Павліченко поінформувала, що інші кримінальні справи щодо цього поки що перебувають на тій чи іншій стадії досудового розслідування і скерування до суду.

"Відповідно до статистики, якою сьогодні оперує Офіс генпрокурора, у нас загалом уже задокументовано 310 фактів сексуального насильства, вчиненого в умовах війни. Більшість із осіб, щодо яких це було вчинено, – це жінки, їх майже 200. Інші – це 113 чоловіків, і також є неповнолітні – 15 осіб", - сказала вона.

Читайте також: Дані постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, будуть захищені

За словами Павліченко, більшість цих злочинів скоєно в Херсонській області. На другому місці перебуває Київська область, на третьому – Донецька, потім ідуть Харківська, Запорізька, Чернігівська.

Як повідомлялося, 4 березня в Офісі генпрокурора поінформували, що українські правоохоронці оголосили про підозру у скоєнні під час війни злочинів, пов'язаних із сексуальним насильством, 40 російським військовим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-