В Україні від нового штаму COVID-19 FLiRT померла людина

В Україні від нового штаму COVID-19 FLiRT померла людина

Укрінформ
В Івано-Франківській області від нового штаму COVID-19 FLiRT померла 80-річна жінка, її діагноз підтвердили в лабораторії.

Про це гендиректор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я Руслан Савчук повідомив у коментарі Суспільному, передає Укрінформ.

"Лабораторно ми підтвердили, що в її організмі був субваріант FLiRT класичного штаму Omicron. Жінка мала також супутні захворювання – цукровий діабет, ішемічну хворобу серця", – зазначив Савчук.

За його словами, основним діагнозом була коронавірусна хвороба. Жінка мала всі її симптоми, діагноз був клінічно та лабораторно підтверджений.

Свого часу пенсіонерку госпіталізували до однієї з лікарень Івано-Франківська з високою температурою у важкому стані. Її пролікували, після чого стан вдалося стабілізувати.

У подальшому хвору перевели до терапевтичного відділення. Через кілька днів вона померла.

"Тобто з часу госпіталізації до моменту, коли їй стало гірше і пацієнтка померла, минуло 20 днів. Медики надавали всю можливу допомогу, але COVID-19 забрав її життя", – зауважив керівник центру.

Читайте також: В Україні у липні зафіксували три випадки нового штаму коронавірусу FLiRT

Він додав, що в Івано-Франківській області штам FLiRT на сьогодні підтверджений лише в померлої жінки, однак загалом коронавірусна хвороба активно циркулює. Так, у липні кількість хворих зросла на 11% порівняно з попереднім місяцем.

Як повідомляв Укрінформ, у МОЗ поінформували, що новий штам коронавірусної інфекції FLiRT передається від людини до людини швидше, ніж попередні штами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-