Посол в Ізраїлі каже, що громадяни України не звертались по допомогу з евакуацією

Посол в Ізраїлі каже, що громадяни України не звертались по допомогу з евакуацією

Укрінформ
Посольство України в Ізраїлі не отримувало звернень від громадян щодо допомоги в евакуації з країни у зв’язку із загостренням безпекової ситуації.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук під час онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усе відбувається у штатному режимі, ніяких суттєвих застережень і звернень громадян щодо евакуації не надходило», - сказав дипломат.

Він зазначив, що попри те, що ізраїльтяни вже понад тиждень перебувають у стані «перманентного залякування» після вбивства лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії, ситуація у країні наразі спокійна, люди живуть звичайним життям.

Водночас посол нагадав, що зараз дійсно небажано планувати поїздки до Ізраїлю і з безпекових, і з логістичних питань, оскільки більшість іноземних авіакомпаній скасували рейси до країни. У цьому контексті Корнійчук поінформував, що були звернення до посольства від наших співвітчизників із запитаннями, що робити у разі скасування авіарейсів.

«Якщо наші громадяни опинилися в Ізраїлі і не можуть виїхати, ми радимо всім купувати авіаквитки ізраїльських авіакомпаній, які літають безперешкодно», - поінформував посол України.

Читайте також: Іран тимчасово закриває повітряний простір для єгипетських літаків

Як повідомляв Укрінформ, минулого вівторка ізраїльська армія завдала удару по столиці Лівану, Бейруту, в результаті чого загинув військовий керівник «Хезболли» Фуад Шукр.

Наступного дня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента.

Пізніше з’явилась інформація про те, що Ізраїль може зазнати кількаденної масованої ракетної атаки з Лівану та Ірану у відповідь на вбивство очільників Хезболли та ХАМАСу минулого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-