Міноборони презентувало застосунок «Армія+» для е-документів ЗСУ

Міноборони презентувало застосунок «Армія+» для е-документів ЗСУ

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони презентувало застосунок "Армія+", що дає старт цифровізації документообігу у Збройних силах; наразі він дає змогу подати електронний рапорт та взяти участь в опитуванні.

Як передає кореспондент Укрінформу, у презентації взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр оборони Рустем Умєров та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Від сьогодні працюватиме застосунок Армія+. Він стартує з базових функцій, і будемо наповнювати його новими функціями. Зокрема, одразу (запрацюють – ред.) електронні рапорти, коли за кілька хвилин і кліків можна буде зробити те, що зараз займає щонайменше години і дні. Також буде АрміяID та опитування, щоб бачити реальну ситуацію із забезпеченням наших підрозділів. І це тільки перший реліз Армії+. Далі так само як ми наповнювали нашу Дію новими функціями, будемо наповнювати новими можливостями і Армія+», - розповів Зеленський.

Міністерство оборони України презентувало нову платформу Армія+ / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Він відзначив, що мета цього року за стосунку у тому, щоб звільнити українську армію від марудної паперової роботи, щоб командири і солдати не витрачали свій час на застарілу і нікому не потрібну бюрократію та заповнення паперів.

Читайте також: Запуск «Армії+» і воєнні плани: Зеленський провів зустрічі з урядовцями, Сирським та Умєровим

За словами Президента, на наступних етапах у застосунку мають з’явитися інші функції, які допоможуть воїнам реалізувати всі необхідні соціальні і комунікативні потреби на службі.

«Зокрема, у застосунку будуть курси та навчальні програми. Опанування нового є для нас пріоритетом», – наголосив глава держави.

Крім того, додав він, через застосунок «Армія+» у майбутньому буде здійснюватися надійна комунікація між воїнами, працюватимуть захищені чати.

Своєю чергою Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що Армія+ зараз цілком інтегрована до нормативно-правового поля України. «30 липня цього року уряд окремою постановою унормував роботу цього електронного інструменту. Тобто сервіси вже починають функціонувати, ними можуть користуватись військові», – сказав очільник уряду.

Міністр оборони Рустем Умєров зазначив, що перед початком роботи над застосунком було проведено опитування, щоб зрозуміти, які із цифрових послуг сьогодні найбільш затребувані у війську.

«Наше опитування показало, що понад 64% військовослужбовців пріоритезували переведення паперових рапортів в електронну форму. Від сьогодні Армія+ дає цю можливість», – акцентував Умєров.

За його словами, Армія+ – це більше, ніж просто цифровізація.

«Всі сервіси для військових (у майбутньому будуть - ред.) в єдиній системі: банки, навчання, цифрові документи УБД, медичні сервіси, логістика, кадрові питання, зворотній зв'язок. Це застосунок, який вирішуватиме всі наші питання в один клік. Армія+ – це середовище, орієнтоване на людину, де кожен матиме доступ до необхідної інформації та послуг швидко і зручно», – наголосив Умєров.

Як повідомлялося, у лютому стало відомо, що команда IT-фахівців Міністерства оборони розробляє мобільний застосунок "Армія+", у якому будуть доступні документи та послуги для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-