Нацбанк увів в обіг пам'ятну монету на честь військових-зв'язківців

Нацбанк увів в обіг пам'ятну монету на честь військових-зв'язківців

Фото
Укрінформ
Національний банк України випустив пам'ятну монету «Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних сил України» номіналом 10 гривень.

Про це повідомила пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

Нацбанк увів в обіг пам'ятну монету на честь військових-зв'язківців / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

«У Національному банку 08 серпня 2024 року, у День військ зв’язку, відбулася презентація нової обігової пам’ятної монети «Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних сил України» <…> Нова обігова пам’ятна монета продовжує серію «Збройні сили України» та присвячується українським воїнам-зв’язківцям», - йдеться в повідомленні.

Аверс монети ідентичний аверсу обігової монети номіналом 10 грн зразка 2018 року – на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

На реверсі монети по колу містяться написи «Війська зв’язку та кібербезпеки ЗСУ» та гасло її військовослужбовців: «Сильні тримати зв’язок!».

У центрі композиції зображено емблему військ, в її основі – восьмипроменева зірка в оточенні хрестоподібно розташованих орбіт та перехрещених блискавок. На задньому плані – схематично зображені лабіринти, які символізують передавання зашифрованих даних через заплутані захисні системи кіберпростору.

Читайте також: Нацбанк продаватиме більше нумізматичної продукції в інтернет-магазині

У Нацбанку підкреслюють, що ця монета, як й інші обігові пам’ятні монети, є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Прийматимуть ці монети від клієнтів як звичайні обігові монети номіналом 10 грн. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам’ятних монет.

У інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку реалізація монет розпочнеться з 9 серпня 2024 року.

Читайте також: Нацбанк вводить в обіг нову монету «Державна спеціальна служба транспорту»

Як повідомлялося, Національний банк ввів в обіг нову обігову пам’ятну монету "Медичні сили Збройних сил України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-