В Україні 200 об'єктів, які належать державі, готові до заселення переселенців

В Україні 200 об'єктів, які належать державі, готові до заселення переселенців

Ексклюзив
Укрінформ
З-поміж 2200 державних об’єктів нерухомості близько 200 готові до заселення внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив член Комітету Верховної Ради з питань прав людини Сергій Козир в інтерв’ю Укрінформу.

«Житло - найперше питання для ВПО. За 2022 рік наше міжфракційне депутатське об'єднання провело понад 300 зустрічей з переселенцями, під час яких ми виокремили всі глобальні проблеми ВПО та подали їх до уряду», - зазначив він.

За словами парламентарія, нещодавно ВР підтримала у першому читанні два важливі законопроєкти, один з яких передбачає аудит усього майна державної та комунальної форми власності, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб. У результаті проведеної роботи має з’явитися інтерактивна карта, на якій вимушені переселенці зможуть самі обирати найбільш комфортне для себе місце проживання.

Козир зазначив, що вже проведено аудит щодо 2200 об’єктів, потрібно визначити їхній стан, цільове призначення, а також чи потребують вони ремонту або добудови.

«За нашими даними, близько 200 об’єктів уже готові для заселення родин ВПО. Надалі будемо визначати категорії осіб, які найперше потребують поліпшення житлових умов, і створювати черги на це житло», - сказав депутат.

Читайте також: Мінреінтеграції реалізує три проєкти, які забезпечать понад 3 тисячі квартир для переселенців

Він додав, що пріоритет надаватиметься особам з дітьми, людям пенсійного віку, особам з інвалідністю, багатодітним родинам, а також родинам ВПО, що втратили члена родини на війні.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати та урядовці працювали над інвентаризацією та створенням мапи об’єктів, які потенційно придатні для проживання в них внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-