Юристи ЗСУ пройшли курс підготовки спільно з Оборонним інститутом США

Юристи ЗСУ пройшли курс підготовки спільно з Оборонним інститутом США

Фото
Укрінформ
Юристи Збройних сил України закінчили курс підготовки спільно з Оборонним інститутом США.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

"Департамент юридичного забезпечення Міністерства оборони України спільно з Оборонним інститутом міжнародних правових досліджень США провів Курс із підготовки юристів Збройних сил України до виконання завдань юридичних радників угруповань військ", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Міноборони, курс є першим в історії існування ЗСУ, що присвячений питанням операційного права, застосування різних галузей права під час планування та ведення бойових дій. Програма курсу включає підготовку із таких питань: загальні положення щодо національної безпеки і оборони, концепція і принципи міжнародного гуманітарного права, порядок ведення бойових дій, застосування міжнародного гуманітарного права на морі та порядок ведення морської війни, міжнародне гуманітарне право в кіберопераціях, відповідальність за порушення міжнародного гуманітарного права та правове забезпечення проведення військових операцій.

Читайте також: Юридичний вимір російсько-української війни: перемоги України в міжнародних судах

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони України спільно з компанією ActiveLex у межах проєкту Військове право запускає новий продукт LEX.Військовий юрист, який надаватиме абсолютно усю інформацію щодо нормативно-правових актів України.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-