В Україні реформують історичну освіту у школах

В Україні реформують історичну освіту у школах

Укрінформ
Міністерство освіти та науки спільно з провідними істориками України розробило і затвердило Концептуальні засади реформування історичної освіти в системі загальної середньої освіти.

Про це міністр освіти та науки Оксен Лісовий написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Документ є рамковим, він визначає шляхи подальшого реформування історичної освіти і не вносить зміни у чинні накази МОН, модельні навчальні програми, підручники тощо. Надалі розробимо дорожню карту реформування історичної освіти та долучатимемо експертну спільноту на всіх подальших етапах упровадження змін, а вчителі отримуватимуть методичну підтримку", - зазначив міністр.

За його словами, реформування історичної освіти має на меті сформувати загальноосвітній україноцентричний курс історії з позицій викликів сучасності (можливі назви: «Історія: Україна і світ», «Історія України і світу»).

Читайте також: Держава забезпечить підручниками учнів 5-7 класів у повному обсязі - Лісовий

Як наголосив Лісовий, в умовах війни історичній освіті треба відповідати на політичні, економічні, соціальні та культурні виклики для консолідації української нації.

У концептуальних засадах пропонується представляти історію України та всесвітню як єдину хронологічну оповідь упродовж усього навчання. Що, своєю чергою, допоможе учнівству розуміти історію України у глобальному контексті. Усунути дублювання, перевантаження обсягом та дроблення очікуваних результатів навчання. Бо зараз навчальні програми спрямовані на вивчення учнівством надмірного за обсягом фактографічного матеріалу.

Як повідомлялося, наприкінці липня Кабінет Міністрів затвердив Держстандарт профільної середньої освіти, який передбачатиме персоналізований підхід у навчанні.

Фото із відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-