Близько тисячі шкіл цьогоріч розпочнуть навчання офлайн - Шмигаль

Близько тисячі шкіл цьогоріч розпочнуть навчання офлайн - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив три варіанти облаштування наземних укриттів, що дозволить близько тисячі шкіл вже цього навчального року розпочати очне навчання.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на його Телеграм.

«Важливо, щоб ми мали чіткі надійні стандарти безпечних шкільних просторів там, де неможливо використовувати підземні укриття і де це дозволяє безпекова ситуація. Для цього ДСНС та МОН спільно розробили три варіанти облаштування наземних укриттів, які сьогодні затверджуємо. Громади зможуть їх реалізувати залежно від потреби та рівня загроз у населеному пункті та регіоні. У підсумку близько тисячі шкіл вже цього навчального року зможуть розпочати процес очного навчання», - сказав він.

Читайте також: Підземні й наземні укриття: Шмигаль доручив максимально готувати школи до очного навчання

Шмигаль нагадав, що завдяки реалізації комплексної стратегії уряд прагне до кінця 2024 року повернути до безпечного офлайн-навчання 300 тисяч школярів. За його словами, наявність укриттів є головною передумовою для цього. Глава уряду додав, що цього року на будівництво укриттів виділили 2,5 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні понад пів мільйона дітей навчаються дистанційно.

Фото: Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-