МОЗ додало до завдань з досягнення Цілей сталого розвитку забезпечення реабілітації

МОЗ додало до завдань з досягнення Цілей сталого розвитку забезпечення реабілітації

Укрінформ
Міністерство охорони здоровʼя додало до завдань Цілей сталого розвитку до 2030 року забезпечення реабілітації у сфері охорони здоровʼя.

Про це під час другого засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення досягнення Цілей сталого розвитку сказав заступник міністра охорони здоровʼя Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

"З боку Міністерства охорони здоровʼя була сформована відповідна робоча група з досягнення цілі 3 (Забезпечення здорового способу життя та сприяння благополуччю для всіх у будь-якому віці - ред.). В поточній конфігурації ми маємо 9 завдань і 15 індикаторів і за підсумками роботи було запропоновано додати одне завдання і 23 індикатори, у тому числі 13 нових. Стосовно доданого завдання, то воно звучить як забезпечення якісної та доступної реабілітації у сфері охорони здоровʼя. Враховуючи те, що зараз як МОЗ робить багато у реформі системи реабілітації, так і українці потребують системної реабілітації у звʼязку із травмами, військовими діями. На наше переконання ця ціль буде відповідати загальній цілі і також допомагати нам оцінювати наш прогрес", - розповів Кузін.

Читайте також: В Україні планують створити п'ять сучасних реабілітаційних центрів

Як повідомлялося, в межах досягнення цілей сталого розвитку перед Міністерством охорони здоровʼя визначені такі завдання до 2030 року: зниження материнської смертності, мінімізація смертності, якій можна запобігти, серед дітей віком до 15 років; зупинення епідемії ВІЛ/СНІД та туберкульозу, у тому числі за рахунок використання інноваційних практик та засобів лікування; зниження передчасної смертності від неінфекційних захворювань; зниження на чверть передчасної смертності населення за рахунок інноваційних підходів у діагностиці; зниження рівня отримання тяжких травм та смертності внаслідок ДТП; забезпечення якісної імунізації населення з використанням інноваційних препаратів; зниження поширеності тютюнокуріння; реформування фінансування системи охорони здоровʼя.

Цілі сталого розвитку були ухвалені Організацією Об’єднаних Націй у 2015 році як універсальний заклик до дій щодо скорочення бідності, захисту планети та забезпечення миру та достатку до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-