В Україні заборонили використання софту, розробленого громадянами підсанкційних країн

В Україні заборонили використання софту, розробленого громадянами підсанкційних країн

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив зміни до закону «Про санкції», які визначають заборону використання юридичними особами на території України програмних продуктів, які походять з іноземних держав, щодо яких застосовано санкції.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Схвалено проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про санкції» щодо заборони використання програмних продуктів та доступу до електронних інформаційних ресурсів», - йдеться в повідомленні.

Законопроєктом пропонується визнати нові види секторальних санкцій, зокрема, заборону поширення та використання на території України юридичними особами програмних продуктів та їх складових походженням з іноземної держави, до якої застосовано санкції згідно з ЗУ «Про санкції».

Заборона також стосуватиметься програмних продуктів, розробником чи субʼєктом авторського права яких є юридична (фізична) особа - резидент такої іноземної держави або юридична особа, частка у статутному капіталі якої перебуває у власності такої іноземної держави, або юридична особа, яка перебуває під контролем іноземної юридичної особи чи фізичної особи – нерезидента тощо, до яких застосовано санкції згідно з ЗУ «Про санкції».

Крім того, запроваджені санкції стосуватимуться програмних продуктів, які створені з використанням вихідного або обʼєктного коду програмних продуктів, їх складових, на які поширюються санкції.

Читайте також: Історія засновника Яндекса є прикладом ризиків конфіскації активів РФ - експертка

Додатково обмежується доступ до електронних інформаційних ресурсів в інтернеті, які належать або контролюються особами чи організаціями, щодо яких застосовано санкції. Це стосується вебсайтів, вебсторінок, електронних комунікаційних мереж та інформаційно-комунікаційних систем.

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує ухвалити закон щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора.

Фото: Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-