20% штрафу за неякісний товар: Держоператор тилу змінив умови контракту з постачальниками для ЗСУ

20% штрафу за неякісний товар: Держоператор тилу змінив умови контракту з постачальниками для ЗСУ

Укрінформ
Державний оператор тилу ввів низку змін і нововведень у державному контракті з постачальниками речового майна, відтепер контракт прописує чіткий графік виробничого процесу та передбачає 20 % штрафу за поставку неякісного товару.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила директорка з управління портфелем проєктів Державного оператора тилу Вікторія Виноградова.

За її словами, учора зустрілися з ринком і презентували зміни та нововведення в державному контракті.

Відтепер пеня за порушення строку поставки зменшилася до 0.2%.

“Перші постачальники ДОТ пам’ятають її в розмірі 0.5%, тож це відповідь на запит ринку”, - зауважила Виноградова.

Також вона зазначила, що замовник зможе односторонньо відмовитися від прийняття товару після прострочення термінів постачання будь-коли, на противагу тому, що раніше був прописаний термін — після 30 днів.

Також у контракті з’явився пункт про застосування штрафів у розмірі 20% у разі поставки неякісного товару поза межами строку поставки.

“Ми додали орієнтовний календарний план оплати товару за договором, а також з’явився графік виробничого процесу. Постачальники мають визначати кількість днів для всіх етапів виробництва окремого товару задля контролю і прийняття рішень по нівелюванню ризиків”, - зауважила директорка.

У ДОТ вже планують розширені консультації з бізнесами, щоб кожен підрозділ “провів” компанію шляхом постачальника.

Читайте також: Зимова форма для ЗСУ буде доставлена вчасно - Держоператор тилу

“Важливою метою на 2025 рік залишаються довгострокові контракти. Це вже давно запит ринку, на який ми дамо відповідь”, - наголосила Виноградова.

Як повідомляв Укрінформ, Державний оператор тилу презентував сайт "Партнер МОУ", завдяки якому інформація про отримання спеціального сертифікату якості від Міністерства оборони буде знаходитись в одному місці та у вільному доступі.

Фото: ОГП / Вікторія Виноградова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-