Росія поширює фейк про знущання українських військових над цивільним у Курській області - ЦПД

Росія поширює фейк про знущання українських військових над цивільним у Курській області - ЦПД

Укрінформ
Інформація про нібито знущання українських військових над літнім чоловіком у Курській області РФ та подальше його «вбивство» є фейком.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними ЦПД, днями російська пропаганда активно поширювала відео, на якому буцімто українські оборонці в касках з «нацистською символікою» принижують літнього чоловіка в зоні проведення операції в Курській області.

Кремлівські медіа «поховали» цього дідуся та звинуватили українських військових у його вбивстві. Російські правоохоронні органи зі свого боку відкрили кримінальне провадження за фактом «зникнення та ймовірного вбивства».

ЦПД перевірив поширювану роспропагандою інформацію в Міністерстві внутрішніх справ України. На підставі цього в Центрі інформують: чоловіка, над яким буцімто знущалися «українські військові», розшукали, він є громадянином України, перебуває у своєму будинку, живий і неушкоджений.

Читайте також: Росія поширила фейк, що США нібито хочуть усунути Зеленського - Центр стратегічних комунікацій

«Російська пропаганда вкотре цинічно використовує цивільних людей для розповсюдження своєї брехні та посилення маніпуляцій», – констатували в ЦПД.

Громадян закликають довіряти лише перевіреним джерелам інформації та не піддаватися на ворожі маніпуляції.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні вже готують для цивільних у Курській області РФ гуманітарну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-