Росія поширила фейк, що США нібито хочуть усунути Зеленського - Центр стратегічних комунікацій

Росія поширила фейк, що США нібито хочуть усунути Зеленського - Центр стратегічних комунікацій

Укрінформ
У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ЦСКІБ) спростували російський наратив про те, що США нібито можуть розглядати «план з усунення Зеленського» на тлі операції з вторгнення ЗСУ на територію Курської області РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ЦСКІБ у Фейсбуці.

«Брехня: влада США може розглянути сценарій усунення Зеленського на тлі операції з вторгнення ЗСУ на територію Курської області. Таку тезу ексспівробітника ЦРУ Ларрі Джонсона просувають кремлівські ЗМІ. Правда: триває операція інформаційного посилення нещодавньоговкидуслужби зовнішньої розвідки РФ про те, що США нібито планують «замінити» Президента Зеленського на «когось іншого», - застерігають у Центрі.

Окрім того, зауважують у ЦСКІБ, для збільшення «ваги» фейку росіяни використовують коментарі псевдоекспертів і пропагандистів з громадянством США: ексаналітика ЦРУ Ларрі Джонсона, засудженого за розбещення неповнолітньої, ексінспектора ООН Скотта Ріттера та інших.

Читайте також: Росіяни знімають фейкові ролики про Курщину з акторами у формі ЗСУ - ЦПД

«Ці особи не мають жодного стосунку до політичних кіл чи спецслужб і роками працюють на російську пропаганду, яка використовує їхні колишні регалії та готовність тиражувати будь-що. Метою цього вкиду є спроба посилити наративи про «зовнішнє управління», «неспроможну державу» і за допомогою штучних інфоприводів розхитати внутрішньополітичну ситуацію та підірвати довіру іноземних партнерів до військово-політичного керівництва України», - наголошують у Центрі стратегічних комунікацій.

Як повідомлявУкрінформ, речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий спростував російську інформацію про нібито плани України застосувати «брудні бомби» або атакувати Запорізьку атомну електростанцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-