На четвертому Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дитини в родині - Зеленська

На четвертому Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дитини в родині - Зеленська

Укрінформ
На четвертому Саміті перших леді та джентльменів, який відбудеться у Києві 12 вересня, перші особи з усього світу, міжнародні експерти і представники громадськості обговорять тему безпеки дитини в родині.

Про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Перша леді зазначила, що під час панелі "Безпека дітей у родині" на Саміті перших леді та джентльменів, що пройде у Києві, йтиметься про історії дітей в Україні.

Зокрема Зеленська розповіла історію Миколи Семенюти, якому 29 років, і "23 з них він прожив у інтернаті, бо біологічні батьки відмовилися від нього ще в пологовому через інвалідність. Через суд Микола довів, що дієздатний, і після цього, уже дорослого його запросила до себе пожити родина. Так у віці 23 років він уперше відчув родинне тепло, а життя його змінилося до дрібниць. Наприклад, так само вперше він зміг відсвяткувати свій день народження, бо в інтернаті такої можливості не було".

За словами першої леді, "подібних історій у дітей в Україні – тисячі".

Як додала Зеленська, "про них і не тільки говоритимемо під час панелі "Безпека дітей у родині", бо одне з найгостріших питань цього виміру – як зробити так, щоб кожна дитина у світі мала люблячу сім’ю".

"На цій панелі разом із моїми колегами з усього світу, міжнародними експертами та представниками громадськості говоритимемо про родину через призму батьківства як головного аспекту безпечного дитинства. Як різні підходи до батьківства впливають на формування особистості дитини й загалом людського капіталу", - підкреслила дружина Президента.

Читайте також: Зеленська пояснила, чому її фонд більшість уваги приділяє роботі з дітьми

За її словами, на панелі розглянуть такі теми: компетенції батьківства, які вони?; фізична та психічна безпека дитини в родині: як сформувати безпечне середовище для дитини та справлятися з небезпеками; приклад державних систем, які підтримують сім’ю та батьківство; приклад реальних родин та досвідів дітей.

Перша леді подякувала голові Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніру Мамедзаде, що погодився модерувати цю панель.

Вона наголосила: "Разом із Дитячим фондом ООН уже долаємо безліч викликів, з якими стикаються діти в Україні. Тож, сподіваюся, ця панель матиме дуже практичні напрацювання для нових проєктів у вимірі сім’ї".

Як повідомляв Укрінформ, на Саміті перших леді та джентльменів темою окремої дискусії стане злочин депортації та примусового переміщення українських дітей і напрацювання України щодо їхнього повернення.

Фото: Телеграм Олени Зеленської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-