Світ має виробити механізм відповідальності за порушення гуманітарного права - Верещук

Світ має виробити механізм відповідальності за порушення гуманітарного права - Верещук

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук наголосила на необхідності притягнення Росії до відповідальності за порушення гуманітарного права і вироблення відповідного механізму.

Про це вона заявила під час дискусії, присвяченій Всесвітньому дню гуманітарної допомоги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Представників Червоного Хреста на гуманітарних коридорах росіяни захоплювали в полон неодноразово, і на представників ООН були здійснені напади, і ми це фіксуємо, і після цього Росія не несе відповідальності. Це, на жаль, те, що на сьогодні не працює. Кожен має знати правила і дотримуватися їх, навіть під час таких жахливих воєн, яка зараз іде», – заявила урядовець.

Вона також нагадала, що Росія атакувала склади з гуманітарною допомогою, гуманітарний транспорт, скоювала напади на організації з відповідними мандатами.

Світ має виробити механізм відповідальності за порушення гуманітарного права, наголосила Верещук.

Своєю чергою координатор системи ООН в Україні Матіас Шмале також закликав до поваги до міжнародного права.

«Ви не руйнуєте дитячі садочки, якщо ви поважаєте гуманітарне право. Ви точно не забираєте життя, якщо ви поважаєте міжнародне право», – підкреслив координатор ООН.

Читайте також: ООН вимагає реакції світу через рекордну кількість смертей гуманітарних працівників

Як повідомляв Укрінформ, від початку нинішнього року внаслідок бойових дій на території України загинули три працівники гуманітарних неурядових організацій і ще 16 зазнали поранень.

Водночас російські загарбники майже не надають гуманітарну допомогу соціально незахищеним жителям тимчасово окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-