Українські пенсіонери отримали вже понад ₴2 мільярди від Всесвітньої продовольчої програми ООН

Українські пенсіонери отримали вже понад ₴2 мільярди від Всесвітньої продовольчої програми ООН

Укрінформ
Майже пів мільйона пенсіонерів із прифронтових територій отримали грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН у межах спільного з Міністерством соціальної політики та Пенсійним фондом України гуманітарного проєкту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Організації Об’єднаних Націй в Україні.

Зазначається, що завдяки фінансуванню Німеччини, Європейського Союзу, Швеції, Швейцарії, Норвегії, Фінляндії та приватних донорів упродовж останніх 12 місяців ВПП перерахувала понад 2 мільярди гривень ($48,5 млн) пенсіонерам, які живуть на територіях, визначених урядом як зони активних або можливих бойових дій.

«Ми активно взаємодіємо з міжнародними партнерами, щоб в умовах обмеженого фінансового ресурсу забезпечити підтримку саме тим громадянам, яким вона найбільше необхідна. Спільний проєкт з ВПП ООН став успішним прикладом такої синергії. Адже завдяки йому вдалося надати допомогу найбільш вразливим українцям старшого віку, які не мали можливості самостійно по неї звернутися», – наголосила перша заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Програма стартувала рік тому, у серпні 2023-го, для надання грошової допомоги вразливим категоріям пенсіонерів, чиї щомісячні пенсії "не дотягують" до 3 250 гривень. Люди, яким виплачують допомогу за цією програмою, не мали жодної іншої фінансової підтримки – приміром, житлових субсидій для ВПО чи грошової допомоги від міжнародних організацій, - з березня минулого року. Від ВПП ж вони отримують щомісячну доплату у сумі різниці між показником у 3 250 гривень та їхньою поточною пенсією. Розрахована програма до кінця року.

Читайте також: Пенсіонерам із зони бойових дій продовжили додаткові виплати від ООН

«Україна мала міцні системи соціальної допомоги ще до війни, і цей проєкт є яскравим прикладом того, як ми можемо використовувати ці механізми для підтримки найбільш вразливих у складний час. Це не тільки економічно ефективно для нас, а й дуже зручно для літніх пенсіонерів – отримувати необхідну допомогу без потреби подавати заявки чи документи», - наголосив директор ВПП в Україні Річард Рейган.

Як повідомлялося, грошова допомога – один з багатьох способів підтримки Всесвітньою продовольчою програмою українців, які найбільше постраждали від війни. Програма роздає продуктові набори в районах, найближчих до лінії фронту, підтримує щоденне гаряче харчування для 90 тис. школярів по всій країні, а також допомагає дрібним фермерам і сім'ям у сільській місцевості безпечно відновлювати сільськогосподарську діяльність, обстежуючи землю та розчищаючи її від наслідків обстрілів та бойових дій у Харківській області. ВПП також зафрахтувала 25 суден для експорту українського зерна до країн, які цього потребують, через Чорноморську ініціативу та ініціативу Президента «Зерно з України».

Фото: © ВПП/Ніема Aбдельмагід

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-