Виплати вразливим категоріям переселенців збережуться у 2025 році - Жолнович

Виплати вразливим категоріям переселенців збережуться у 2025 році - Жолнович

Ексклюзив
Укрінформ
Вразливі категорії переселенців продовжать отримувати виплати у 2-3 тисячі гривень у 2025 році.

Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю Укрінформу.

«Ми зараз працюємо над тим, щоб запровадити більш універсальну базову соціальну допомогу. Окремо залишається допомога для ВПО. Ми її не рухаємо, будемо її продовжувати для вразливих категорій - для людей пенсійного віку, для людей з інвалідністю, для тих, у кого маленький дохід. Тобто, ці категорії людей продовжуватимуть отримувати підтримку в 2-3 тисячі гривень, але паралельно ми будемо створювати нові, більш універсальні види допомоги для того, щоби не множити велику кількість допомог», - зазначила Жолнович.

Жолнович зауважила, що наразі в Україні 4,5 мільйона внутрішніх переселенців, включно з тими, хто отримав цей статус у 2014 року. За її словами, багато з них вже облаштувалися на новому місці і не потребують екстреної допомоги.

Читайте також: Омбудсмен заявив про необхідність дієвішої політики щодо переселенців

«Є сенс дивитися на інші види підтримки. Наприклад, для багатодітних або малозабезпечених сімей ми зберігаємо відповідну допомогу», - сказала міністерка.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство соціальної допомоги завершує роботу над законопроєктом, який пропонує запровадити в Україні базову соціальну допомогу на заміну прожитковому мінімуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-