УВКБ ООН надасть $30 мільйонів на підтримку прифронтових громад в Україні

УВКБ ООН надасть $30 мільйонів на підтримку прифронтових громад в Україні

Укрінформ
Агентство ООН у справах біженців в Україні виділить 30 млн доларів на підтримку прифронтових громад.

Це передбачено меморандумом, який підписали віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та представниця УКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінреінтеграції.

"Мінреінтеграції та Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) підписали Меморандум про підтримку прифронтових громад під час наступного зимового періоду... Загальний бюджет програми становить 30 мільйонів доларів США", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, документ передбачає одноразові виплати у розмірі 21 тисячі гривень вразливих домогосподарствам для придбання твердого побутового палива.

Допомогою охоплять домогосподарства Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей. Насамперед ідеться про розташовані у межах 10 кілометрів від лінії зіткнення або від кордону з РФ.

"Я щиро вдячна УВКБ ООН за таку необхідну та таку вчасну допомогу нашим прифронтовим територіям. Разом ми тримаємо наш гуманітарний фронт. Разом ми нормально пройдемо цю зиму", — сказала Верещук.

Читайте також: Українські пенсіонери отримали вже понад ₴2 мільярди від Всесвітньої продовольчої програми ООН

Своєю чергою представниця УВКБ ООН зауважила, що для організації пріоритетним завданням є підтримка людей у прифронтових регіонах у зимові місяці, що можуть бути "особливо важкими з огляду на цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру".

У Мінреінтеграції зауважили, що надані УВКБ ООН кошти є частиною великого пакета допомоги, загальна сума якого становить 100 мільйонів доларів.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець підписав Меморандум про співпрацю з представницею УВКБ ООН Кароліною Ліндхольм Біллінг, спрямований на захист прав людей, які постраждали від війни.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-