Кабмін збільшив квоту на путівки до «Артеку» для прифронтових регіонів

Кабмін збільшив квоту на путівки до «Артеку» для прифронтових регіонів

Укрінформ
Уряд підтримав запропоновані Міністерством соціальної політики зміни механізму розподілу путівок на оздоровлення і відпочинок дітей.

Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики, передає Укрінформ.

«Відтепер на області, де ведуться активні бойові дії, путівки до дитячого центру «Артек» за кошти держбюджету спрямовуватимуться в першу чергу. Раніше путівки виділялися відповідно до потреби, але не більше 1/2 фактичної кількості на зміну», - йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики зазначають, що якщо після розподілу на області, де ведуться активні бойові дії, буде залишок путівок, їх розподілятимуть на решту регіонів пропорційно потребі.

Читайте також: Кабмін розширив проєкт єОздоровлення для дітей

Також розширюється перелік категорій дітей з прифронтових регіонів, які матимуть право на відпочинок в “Артеку” за кошти державного бюджету. Тепер путівки в цих областях зможуть отримати діти, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти осіб, визнаних учасниками бойових дій тощо.

Як повідомлялося, до переліку категорій дітей, які зможуть у 2024 році отримати безплатні путівки в Міжнародний дитячий центр «Артек» (розташований на двох локаціях – у Києві та на Закарпатті), додали дітей учасників бойових дій (зокрема, добровольців) та дітей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.         

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-