Литва продовжила тимчасовий захист для українських біженців ще на рік

Литва продовжила тимчасовий захист для українських біженців ще на рік

Укрінформ
Влада Литви в середу прийняла рішення про продовження тимчасового захисту для українських біженців ще на рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Зазначається, що посвідки на постійне проживання, які діяли до 4 березня 2025 року, будуть продовжені до 4 березня 2026 року.

Рішення про продовження тимчасового захисту для біженців з України спрямоване на зниження адміністративного навантаження на громадян і співробітників Департаменту міграції, а також на полегшення управління потоками заміни посвідок на постійне проживання наприкінці встановленого терміну надання тимчасового захисту, зазначили у литовському МВД.

Згідно із проєктом постанови, Департамент міграції щодня отримує 30-40 нових заяв на отримання дозволу на тимчасове проживання у Литві.

Станом на кінець липня цього року, близько 44 тисячі осіб мали діючі посвідки на проживання у Литві на основі тимчасового захисту.

Читайте також: За час великої війни 46 тисячам українців надано тимчасовий захист у Латвії

Як повідомляв Укрінформ, ЄС активував механізм тимчасового захисту 4 березня 2022 року, невдовзі після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Механізм пропонує переміщеним українцям колективний захист і надає їм право на проживання, працевлаштування, житло, медичне обслуговування та освіту для їхніх дітей.

Фото: DELFI.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-