Кіберфахівці ГУР атакували сервери російських телеканалів і показали правду про війну в Україні - джерело

Кіберфахівці ГУР атакували сервери російських телеканалів і показали правду про війну в Україні - джерело

Укрінформ
Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили атаку на сервери російських телеканалів, внаслідок чого в ефірі низки телекомпаній були продемонстровані обʼєктивні відеоролики про війну в Україні.

Про це Укрінформу повідомило джерело в українській розвідці.

Зазначається, що відео від ГУР було тричі продемонстровано у прайм-тайм телеканалів «Пєрвоуральськ ТВ», «Євразія 360», «Євразія. Пєрвий канал» та інших. Частина атакованих каналів входять до медіахолдингу тамтешнього олігарха Андрія Комарова.

«Російські фахівці з кібербезпеки намагалися виправити ситуацію, однак внаслідок їхніх дій було припинено трансляцію відразу девʼятьох російських телеканалів: «Євразія 360», «Євразія Пєрвий канал», «Пєрвоуральськ ТВ» «Луганськ 24», «Пєрвий республіканскій», «СпБ», «Оплот», ТВ-3 та «Пєрвий російській», - підкреслили у розвідці.

Водночас ці контрзаходи не змогли завадити кіберфахівцям ГУР МОУ в збереженні доступу до серверів телекомпаній.

Відтак низка телеканалів були змушені припинити власне мовлення на тривалий час з моменту здійснення атаки, про що свідчать і публічні звернення до телеглядачів.

Читайте також: Українські хакери заблокували роботу виробника ядерної зброї РФ

Станом на ранок 22 серпня лише телеканал «Євразія 360» та ТВ-3 частково відновили свою роботу, в той час, як мовлення інших лишається заблокованим.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті операції Головного управління розвідки Міноборони України 16 серпня було завдано удару дронами-камікадзе по військовому аеродрому “Саваслейка” у Нижньогородській області РФ, внаслідок якого знищено 3 літаки і ще 5 пошкоджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-