Українські хакери заблокували роботу виробника ядерної зброї РФ

Українські хакери заблокували роботу виробника ядерної зброї РФ

Укрінформ
Кіберактивісти «BO Team» здійснили атаку на російський інтернет-провайдер «Вега», унаслідок чого заблокувано роботу, зокрема, Всеросійського науково-дослідного інституту технічної фізики - розробника ядерних боєприпасів.

Про це активісти повідомили Укрінформу.

«Успішне полювання кіберактивістів «BO Team» продовжується. Його черговою жертвою став інтернет-провайдер «Вега» з міста Снєжинськ Челябінської області (відоме з радянських часів закрите адміністративно-територіальне утворення Челябінськ-70). Результати перевершили сподівання. Виведено з ладу понад 1173 комутаторів провайдера і 10 серверів компанії, повністю знищено інформацію на них. Як наслідок вже п’ять днів поспіль заблоковано надання послуг інтернету та зв'язку цілій низці стратегічних підприємств міста, а перспективи їх повноцінного відновлення залишають бажати кращого...», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в «BO Team», яке взяло на себе відповідальність за кібератаку, інтернет-провайдер «Вега» є єдиним провайдером у місті. При цьому одне з містоутворюючих підприємств «ВНІІТФ» (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики) - розробник ядерних боєприпасів - підключений лише до цього провайдера.

Читайте також: Аналітики виявили ще одну групу хакерів із РФ, які намагаються зламати комп’ютери дипломатів

«Ключове, що отримали наші хакери, - персональні дані та документи цього заводу, який знаходиться під санкціями. З них вже очевидно, хто і яким чином допомагає інституту їх обходити. Здобуті в місцевих пабліках соцмереж красномовна переписка та коментарі свідчать, що через кібератаку можливий зрив державного оборонного замовлення. До слова, «BO Team» із задоволенням бере на себе всю повноту відповідальності за цей зрив і обіцяє, що він буде не останнім», - зазначили кіберактивісти.

Вони додали, що сама ж російська компанія не знайшла нічого кращого, ніж просто повідомити, що її інфраструктура мережі зв’язку зазнала атаки, але обіцяла до середини 17 серпня все полагодити.

«Проте більше віриться в прогнози кібервоїнів «BO Team», які говорять, що це можливо ..., але «після дощика в четвер» і то, якщо «рак на горі свисне», - підсумували активісти.

Читайте також: У Росії паралізована робота судів через масштабний технічний збій

Як повідомляв Укрінформ, волонтерська хакерська спільнота разом із кіберфахівцями Головного управління розвідки Міністерства оборони України 15 липня атакували близько 100 вебресурсів Росії. За словами представника ГУР Андрія Юсова, ця атака на російський кіберпростір була дуже успішною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-