Міноборони працює над застосунком «Ветеран+»

Міноборони працює над застосунком «Ветеран+»

Укрінформ
Міністерство оборони ініціює два масштабні інфраструктурні проєкти для реінтеграції ветеранів російсько-української війни у цивільне життя, а також разом з іншими міністерствами працює над застосунком "Ветеран+".  

Про це під часу VII Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Ветерани. Єдність" заявив міністр оборони Рустем Умєров, передає кореспондент Укрінформу.

"Розуміємо, що повернення до мирного життя після бойових дій – це непростий процес, саме тому Міністерство створило управління психологічної підтримки, яке займається реінтеграцією у мирне життя. Зараз ми запускаємо два важливі інфраструктурні проєкти. Перший – це реконструкція військових госпіталів. Наша мета – реконструювати госпіталі у 12 містах протягом двох найближчих років", – сказав Умєров.

За його словами, перша черга реконструювання військових госпіталів буде у Дніпрі, Одесі, Харкові, Києві та Вінниці, а друга – у Житомирі, Луцьку, Львові, Полтаві, Рівному, Хмельницькому та Хмільнику. Також планується покращення української військової медицини завдяки західним партнерам.

"Другий важливий проєкт – безбар'єрність. Він буде реалізований разом з громадами. Ми хочемо, щоб кожне місто, незалежно від його розміру, стало безбар'єрним. Наша мета – створити рівні можливості для всіх без фізичних, соціальних та інформаційних бар'єрів, що дозволить ветеранам комфортно інтегруватися у цивільне життя. Найближчим часом ми представимо цей масштабний та амбітний проєкт і почнемо його реалізацію", – додав міністр оборони.

Він зазначив, що наступний крок Міноборони з іншими міністерствами полягає у роботі над застосунком "Ветеран+".

Читайте також: У Мінекономіки назвали головні компоненти для повернення ветеранів до цивільного життя

"Сервіс по наданню послуг державою ветеранам. Він вже в роботі, і ми застосовуємо тут найкращий міжнародний досвід. Ми хочемо створити програми реабілітацій та підтримки військових, які присутні в країнах G7, G20. Наші міжнародні партнери готові підтримати нас у цьому", – наголосив Умєров.

Міністерство у справах ветеранів працює над створенням мобільного застосунку для ветеранів, в якому будуть зібрані усі можливості, які гарантує держава.

«Вже є електронний застосунок у Дії. Вже безпосередньо є умови, де ветеран без зайвих папірців може податись на отримання статусу. Може податись на отримання різних адміністративних сервісів, які гарантує держава. І наступним кроком буде розроблення мобільного застосунку, де в електронному кабінеті ветерана будуть усі можливості, які гарантує держава», - сказав в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Він зазначив, що найголовніше - це дати можливість ветерану швидко скористатися тими послугами, які гарантує держава.

«Не ветеран повинен бігати за папірцями, а папірці за ветераном. Тому ми зараз спрощуємо цю процедуру», - сказав в.о. міністра.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненській області переселенці з Кремінської громади створили реабілітаційний простір для осіб з інвалідністю, ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-