Соціальні служби супроводу ветеранів працюють вже у 35 військових частинах - Жолнович

Соціальні служби супроводу ветеранів працюють вже у 35 військових частинах - Жолнович

Укрінформ
Пілотний проєкт із запровадження патронатних соціальних служб працює вже у 35 військових частинах і є однією зі складових комплексної програми соціальної підтримки ветеранів.

Про це під час виступу на VII Міжнародному ветеранському форумі «Україна. Ветерани. Єдність» повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми пілотуємо послугу соціального супроводу вже у 35 військових частинах. Це патронатні служби, які покликані допомагати військовослужбовцям вирішувати їхні цивільні проблеми та допомагати членам родин загиблих чи зниклих безвісти героїв», - сказала міністерка.

За її словами, це перша ланка, де держава підхоплює ветеранів, і вона є частиною комплексної програми соціальної підтримки учасників бойових дій.

Другим етапом є соціальний супровід у закладах здоров'я.

«Ми розуміємо, що сьогодні демобілізація зазвичай можлива лише за станом здоров'я, і кожен ветеран, перш ніж вийти у цивільне життя, проходить через систему закладів охорони здоров'я. В них організовано роботу мультидисциплінарних команд, в яких беруть участь соціальні працівники», - пояснила Жолнович.

Завдання цієї ланки – супровід поранених і надання їм консультативних послуг в частині роз’яснення соціальних прав і гарантій. Ця ж мультидисциплінарна команда має повноваження надавати висновки для отримання допоміжних засобів реабілітації - крісел колісних, протезів, ортезів тощо.

Читайте також: В Україні створюється служба супроводу військовослужбовців - які основні завдання

Наступного року, за словами міністерки, розпочнеться ще один пілотний проєкт для ветеранів – послуга з надання консультацій щодо облаштування власних осель під потреби людини з інвалідністю.

«Ми готуємося надавати консультації про облаштування власної оселі під вимоги та потреби людини з інвалідністю. І разом з тим ми плануємо закуповувати низку позицій державним коштом», - додала Жолнович.

Як повідомлялося, уряд виділив 2,9 млрд грн на підготовку помічників ветеранів. До кінця року планують підготувати до 3000 таких спеціалістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-