Для держави важливо унормувати культуру вшанування полеглих захисників - Шмигаль

Для держави важливо унормувати культуру вшанування полеглих захисників - Шмигаль

Укрінформ
Військове меморіальне кладовище стане одним із масштабних національних проєктів пам'яті про російсько-українську війну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час VII Міжнародного ветеранського форуму Україна. Ветерани. Єдність».

"Для держави та нації важливо в цілому переосмислити та унормувати культуру місць поховання наших героїв, пам'ятати, шанувати, виховувати прикладом героїв молоде покоління - таких результатів ми прагнемо. Це потрібно нами з вами, це потрібно нашим дітям і онукам, це потрібно усім українцям і всьому вільному світу. Кожен та кожна має знати, кому вони зобов'язані життям, свободою, якою є ціна цієї свободи", - сказав він.

Шмигаль зауважив, що вшанування полеглих воїнів - наскрізна кроссекторальна тема, що охоплює всі сфери життя - від топоніміки та освіти до масштабних національних проєктів пам'яті.

Читайте також: Для керівництва держави є принциповим побудувати Меморіальне кладовище якнайшвидше - Дробович

"Один з таких проєктів – створення Національного військового меморіального кладовища. Уряд сформував для цього нормативну правову базу. Також визначена локація, парламентом проголосована вся необхідна законодавча база", - запевнив він.

За словами прем'єра, для швидкого розв'язання проблемних питань при уряді створена спеціальна координаційна рада за участю посадовців, рідних загиблих героїв, громадського сектору, науковців, незалежних експертів.

Як повідомляв Укрінформ, перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі, яке створюється під Києвом, можуть відбутися уже восени.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-