Україна закупила 37 тисяч кульшових і колінних ендопротезів - Ляшко

Україна закупила 37 тисяч кульшових і колінних ендопротезів - Ляшко

Укрінформ
Цьогоріч Україна закупила 37 тисяч кульшових і колінних ендопротезів, що повністю закрило потребу в цьому виді імплантів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу із посиланням на трансляцію, яку проводив народний депутат Олексій Гончаренко.

«Цього року закуплено 37 тисяч кульшових і колінних ендопротезів. Це покриває повністю потребу. Зараз ми завершуємо формування електронної черги. Вже вчора мені її презентували, її відпрацьовують спеціалісти. І з 1 січня вона стане обов'язкова. Кожна людина зможе стати в чергу, зареєструватися і бачити, в якому закладі скільки черг», - сказав він.

Читайте також: У Сумах виконали перше в області ендопротезування плечового суглоба

Ляшко додав, що у випадку встановлення комерційного протеза, необхідно буде занести його номер в електронну базу. За словами міністра, це допоможе розв'язати питання «сірих» ендопротезів, що можуть ввозитися на територію України.

Читайте також: У Чернівцях 65 пацієнтам за рік безкоштовно встановили штучні суглоби

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство внутрішніх справ України планує цього року відкрити центр ментального здоров'я та центр протезування, які зможуть допомагати ветеранам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-