Італія готова до співпраці з Україною для повернення викрадених Росією дітей - посол

Італія готова до співпраці з Україною для повернення викрадених Росією дітей - посол

Укрінформ
Італія готова співпрацювати з органами державної влади України та відповідними міжнародними організаціями задля повернення українських неповнолітніх, незаконно вивезених до Росії.

Про це заявив посол Італії в Україні Карло Формоза під час зустрічі з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем, передає Укрінформ із посиланням на посольство Італії в Україні

Як поінформували у диппредставництві, співрозмовники насамперед детально обговорили ситуацію з військовополоненими та незаконно затриманими цивільними особами і наголосили на важливості проведення обмінів полоненими у прозорий спосіб та відповідно до норм міжнародного гуманітарного права. Наступна тема розмови була присвячена поверненню українських дітей, незаконно вивезених до Росії.

«З огляду на сподівання стосовно скоординованих дій на міжнародному рівні для забезпечення їхнього безпечного та швидкого повернення до своїх родин посол Формоза запевнив у повній готовності Італії до співпраці з органами державної влади України та відповідними міжнародними організаціями», - зазначили у посольстві.

Читайте також: До коаліції з повернення українських дітей уже приєдналися 40 країн - Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня посол Італії Карло Формоза обговорив із верховним архиєпископом Києво-Галицьким Української греко-католицької церкви Блаженнішим Святославом (Шевчуком) нещодавно ухвалений закон про заборону російської церкви в Україні та гуманітарну діяльність УГКЦ в умовах війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-