Для підвищення зарплати вчителям удвічі потрібні додаткові ₴100 мільярдів - голова комітету ВР

Для підвищення зарплати вчителям удвічі потрібні додаткові ₴100 мільярдів - голова комітету ВР

Укрінформ
Для того, щоб удвічі підвищити заробітну плату вчителям, потрібні додаткові ₴100 мільярдів.

Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак на Всеукраїнській освітній конференції «Серпнева–2024», передає кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб підняти зараз заробітні плати в середньому удвічі, треба просто плюс ₴100 мільярдів. Це перша цифра, яку варто запам'ятати. Друга історія - це те, що весь державний бюджет України, весь, абсолютно весь, іде на потреби Збройних Сил. Наші партнери не фінансують нашу війну. Це тільки ми фінансуємо. Всі інші наші видатки, включно із медициною, освітою, пенсії, фінансують наші партнери, за що ми їм дуже дякуємо. Це справді безцінна допомога нашій країні під час війни", - зазначив Бабак.

Він зазначив, що підвищення заробітних плат недостатньо для того, щоб втримати людей у професії і мотивувати молодь іти в цю професію. За його словами, необхідно створювати сучасний освітній простір, а також змінювати систему перепідготовки і підвищення кваліфікації вчителів.

Читайте також: На міжурядовій нараді підбили підсумки реформи з оплати праці держслужбовців у I півріччі

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що українським учителям найближчим часом не варто очікувати на підвищення заробітної плати через складну ситуацію в державному бюджеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-