В Україні вже підготували понад 700 «Пунктів незламності»

В Україні вже підготували понад 700 «Пунктів незламності»

Укрінформ
Державна служба України з надзвичайних ситуацій загалом уже підготувала понад 700 «Пунктів незламності», у яких громадяни можуть отримати допомогу.

Про це під час брифінгу поінформував пресофіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, передає кореспондент Укрінформу.

«ДСНС загалом уже підготувала понад 700 «Пунктів незламності». Це, зокрема, і мобільні пункти, і стаціонарні – на базі пожежно-рятувальних підрозділів тощо. Кожен охочий може зайти у пожежно-рятувальний підрозділ, зарядитися, отримати необхідну допомогу. Загалом у нас таких пунктів може бути понад 1200. Тобто 700 – вже зараз, і є певна резервна частина, зокрема і пересувні пункти незламності на базі автобусів», - зазначив він.

За його словами, окрім цього, було підготовлено резерв генераторів, щоб можна було оперативно забезпечити електроенергією, насамперед, об’єкти соціальної сфери.

Читайте також: У Луцьку після обстрілу розгорнули координаційний штаб для допомоги людям і «Пункт незламності»

«Вони (генератори – ред.) різної потужності, тому тут ми готові. На рівні місцевих адміністрацій, місцевих органів влади було проведено комісії ТЕБ та НС, щоб вибудувати чіткий план реагування під час кризи щодо електроенергії. І, звичайно, створено необхідний резерв рятувальників і техніки для реагування на можливі надзвичайні ситуації», - запевнив Хорунжий.

Читайте також: Росія масовано атакувала Україну ракетами та «Шахедами»: що про це відомо

Як повідомлялося, у Калуші, що на Прикарпатті, вирішили розгортати «Пункти незламності» за відсутності електропостачання більше 8 годин. Відповідне рішення ухвалила місцева комісія з питань ТЕБ і НС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-