Держава виплатила ₴174 мільйони компенсації за працевлаштування понад 9 тисячам біженців

Держава виплатила ₴174 мільйони компенсації за працевлаштування понад 9 тисячам біженців

Укрінформ
Від початку 2024 року держава компенсувала роботодавцям 174 млн грн за працевлаштування 9 300 внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України, передає Укрінформ.

«Сім тисяч роботодавців від початку цього року отримали від уряду компенсацію за працевлаштування понад 9 тисяч українців, які вимушено переїхали з небезпечних регіонів країни. Загалом підприємцям перераховано 174 млн грн», - повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Так, розмір компенсації, яка виплачується роботодавцю за працевлаштування людини, що отримала статус ВПО після 24 лютого 2022 року, наразі становить 8 тисяч гривень.

Щоб отримати компенсацію, роботодавець має укласти трудовий договір (зокрема за сумісництвом), гіг-контракт з внутрішньо переміщеною особою та подати заяву на отримання компенсації через портал Дія або в паперовій формі у центрі зайнятості разом з пакетом необхідних документів.

Як повідомлялося, уряд запровадив програму стимулювання підприємців брати на роботу внутрішніх переселенців у квітні 2022 року. За кожного працевлаштованого з числа ВПО держава виплачує роботодавцю компенсацію у розмірі мінімальної заробітної плати впродовж 3 місяців, за працевлаштування ВПО з-поміж осіб з інвалідністю – впродовж 6 місяців.

Читайте також: ЮНІСЕФ допоможе понад 33 тисячам родин з прифронтових територій підготуватись до зими

У липні 2024 року держава виплатила бізнесу 37,7 млн грн за працевлаштування осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб і облаштування інклюзивних робочих місць.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні-червні 2024 року держава виплатила ₴90,9 мільйона за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-