До Дня пам’яті полеглих захисників і захисниць України приспустили головний прапор держави

До Дня пам’яті полеглих захисників і захисниць України приспустили головний прапор держави

Укрінформ
На Печерських пагорбах Києва на знак вшанування пам’яті всіх полеглих у російсько-українській війні приспустили головний прапор держави.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на комунальне об'єднання "Київзеленбуд", передає Укрінформ.

"Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, приспущено головний прапор держави, встановлений на Печерських пагорбах", - ідеться у повідомленні.

У КМДА зазначили: "Полотнище приспустили на третину у знак вшанування пам’яті всіх полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні, починаючи з 2014 року".

Піднімуть головний прапор країни 30 серпня.

Споруда флагштока заввишки майже 90 метрів і важить 32 тонни. Полотнище має розмір 16 на 24 метри.

Читайте також: Сирський: Бої за Іловайськ - це подвиг воїнів, які попри втрати й підступність росіян продовжили боротьбу

Встановлений головний прапор держави на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні".

Як повідомляв Укрінформ, щороку 29 серпня у День пам'яті захисників вшановують полеглих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-