67% українців вважають неприйнятною вимогу Росії відмовитись від членства в НАТО

67% українців вважають неприйнятною вимогу Росії відмовитись від членства в НАТО

Опитування
Укрінформ
Вимогу Росії відмовитись від членства України в НАТО вважають неприйнятною 67% українців, вимогу відмовитися від членства в ЄС - 71%.

Про це під час пресконференції в Укрінформі на тему: «Війна і дипломатія: як українці ставляться до можливих переговорів і гарантій безпеки» повідомила голова напряму «Регіональна безпека і дослідження конфліктів» Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна.

«Ми спостерігаємо, що переважна більшість вважає це неприйнятним. Станом на сьогодні 67% вважають таку вимогу Росії неприйнятною, і Україні не потрібно відмовлятися від членства в НАТО. Для 18% така вимога звучить більш прийнятною», - повідомила Золкіна.

За її словами, вимога відмовитись від членства не лише в НАТО, а й в ЄС, є абсолютно неприйнятною для 71% українців.

«Ця позиція стосовно неприйнятності відмови від Європейської інтеграції - вона об’єднує від молоді до найстаршого покоління всі вікові групи, але при цьому найбільший відсоток тих, хто вважає це неприйнятним для України ми фіксуємо серед наймолодшої частини населення - серед молоді 18-20 років», - повідомила Золкіна.

Читайте також: Більш як половина фінів підтримують вступ України до ЄС

Загальнонаціональне опитування проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 8 по 15 серпня 2024 року. Опитування методом face-to-face проводилося у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві (у Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях – лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії).

Читайте також: Україна не може чекати вступу до НАТО ще 75 років - Кулеба

Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Водночас, додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-