Російська диктатура спирається на пасивну позицію своїх громадян - експерт

Російська диктатура спирається на пасивну позицію своїх громадян - експерт

Укрінформ
Пасивну позицію росіян щодо агресивної зовнішньої політики РФ, варто розглядати як підтримку такої політики Кремля і підштовхуванням до продовження війни в Україні.

Про це заявив в.о. виконавчого директора, безпековий аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Тарас Жовтенко під час пресконференції, що відбулася в Укрінформі.

«Навіть пасивна позиція громадян Російської Федерації стосовно того, що керівництво цієї країни продовжує свою агресивну політику проти України, є якраз підштовхуванням до цієї війни. Враховуючи те, що російське населення у своїй більшості не має чітко виражених поглядів, які вони готові відстоювати, а також власної вираженої позиції, на яку вони готові звертати увагу своєї влади, російське керівництво, російська диктатура, орієнтується передусім на пасивність переважної більшості власного населення», - сказав він.

Читайте також: Кремлю все важче приховувати втрати і знаходити ресурси для продовження війни в Україні - розвідка

Жовтенко зауважив, що зараз більшість громадян Росії не виступає проти агресивної зовнішньої політики своєї країни, спрямованої як проти України, так і проти західних країн. За його словами, це за замовчуванням вважається підтримкою такої позиції.

Як повідомляв Укрінформ, фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва провів опитування «Війна і дипломатія: як українці ставляться до можливих переговорів і гарантій безпеки», у якому 76% респондентів висловили думку, що за агресію проти України відповідальні всі росіяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-