На проєкт відбору фахівців із супроводу ветеранів передбачили ₴2,9 мільярда - Порхун

На проєкт відбору фахівців із супроводу ветеранів передбачили ₴2,9 мільярда - Порхун

Укрінформ
На проєкт із відбору фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб передбачено фінансування в розмірі 2,9 мільярда гривень.

Про це повідомив в..о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Наразі в держави на цей проєкт є фінансування в розмірі 2,9 мільярда гривень. Тому я закликаю всіх бажаючих реєструватися і ставати фахівцями із супроводу, і допомагати нашим ветеранам, ветеранкам та членам родин загиблих захисників та захисниць України", - сказав Порхун.

Він зазначив, що в основному дана професія направлена на працевлаштування ветеранів, щоб вони могли допомагати членам родин загиблих захисників України за принципом рівний-рівному.

Читайте також: В Україні запускають програму з навчання фахівців супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб

"Після спілкування з психологом і первинного тестування по нормативно-правовій базі кандидат проходить далі, і ми відправляємо його безпосередньо на навчання в Центри ветеранського розвитку, які створені на базі вищих навчальних закладів. Після навчання вони роз'їдуться по всім громадам нашої країни, і почнуть надавати фахову допомогу", - додав Порхун.

Як повідомляв Укрінформ, Мінветеранів 22 серпня оголосило про початок відбору фахівців із супроводу демобілізованих осіб та ветеранів війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-