Програма медгарантій покриватиме ширший спектр послуг з лікування безпліддя - рішення уряду

Програма медгарантій покриватиме ширший спектр послуг з лікування безпліддя - рішення уряду

Укрінформ
Кабінет міністрів України на своєму засіданні у п’ятницю ухвалив рішення про розширення та актуалізацію тарифів за пакетом медичних послуг з лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Внесено зміни до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році з метою удосконалення надання медичних послуг з лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro), підвищення якості лікування та залучення надавачів до надання цих медичних послуг», - йдеться у повідомленні.

Відтепер за один повний цикл штучного запліднення держава сплачуватиме 84 826 гривень за одного пацієнта.

Зокрема, змінилася вартість на передімплантаційне генетичне тестування хромосомних захворювань ембріонів, що є важливим фактором для отримання позитивних результатів.

Також для якіснішого виконання всіх етапів лікування розширено перелік необхідних послуг, які надаватимуться за пакетом «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій», а саме: послуги кріозаморозки статевих клітин, кріозберігання статевих клітин, доімплантаційний генетичний скринінг.

Читайте також: На лікування безпліддя держава спрямувала вже ₴50 мільйонів - Мінфін

Крім цього, перелік лікарських засобів, необхідних для лікування безпліддя, доповнено 25 новими позиціями.

Очікується, що відповідне рішення дозволить удосконалити надання медичних послуг з лікування безпліддя, підвищити їхню якість та залучити більшу кількість надавачів по всій країні, забезпечивши ширший доступ пацієнтів до цієї послуги.

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба здоров’я наступного року змінить умови контрактів із медзакладами, що приймають пологи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-