У парку «Межигір'я» облаштували чотири локації-укриття - очільник Міндовкілля

У парку «Межигір'я» облаштували чотири локації-укриття - очільник Міндовкілля

Ексклюзив
Укрінформ
У державному парку-пам’ятці "Межигір’я" наразі є чотири локації, які можуть розмістити відвідувачів під час повітряної тривоги.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець у коментарі Укрінформу після офіційного відкриття державного парку-пам’ятки "Межигір’я".

"Коли ми сьогодні готувалися до цього заходу (відкриття парку - ред.), це було одне із найважливіших питань. Мені сказали, що є чотири локації, навіть назвали кількість людей, які можуть бути розміщені у випадку повітряної тривоги. Тому на сьогодні об'єкти, які так чи інакше забезпечать певний рівень захисту, тут є", - сказав він. 

У спецадміністрації парку-пам’ятки «Межигір’я» підтвердили наявність чотирьох локацій-укриттів. Наразі ці місця облаштовують за відповідними нормами. За попередніми розрахунками, у приміщеннях можна розмістити до 150 осіб.

На питання, чи планується розбудова мережі укриттів, у спецадміністрації відповіли, що зараз детально вивчаються властивості об'єктів, що вже знаходяться на території. Реконструкція наявних споруд чи побудова нових залежатиме від складності й вартості робіт. Також важливим критерієм в обох випадках буде ефективність укриття.

Читайте також: За перші три тижні роботи парк «Межигір'я» заробив ₴4 мільйони на продажі квитків

"Над підвищенням рівня безпеки для відвідувачів парк-памʼятка "Межигірʼя" працює і вивчає нові можливості для облаштування укриттів по території. Крім того, це - одне з пріоритетних завдань, яке визначено Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів для державного "Межигірʼя", - зауважили у спецадміністрації парку. 

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині відбулося офіційне відкриття державного парку-пам’ятки "Межигір’я", у межах якого оголосили про старт першого осіннього туристичного сезону.

Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-