Українці цьогоріч отримали понад 15 тисяч ваучерів на навчання новій професії

Українці цьогоріч отримали понад 15 тисяч ваучерів на навчання новій професії

Укрінформ
Від початку 2024 року жителі України отримали понад 15 тисяч ваучерів на безоплатне навчання новій професії у закладах освіти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На ці цілі держава виділила 114 мільйонів гривень.

«Серед найбільш популярних спеціальностей та професій — медсестринство, психологія, кухар, водій, дошкільна освіта, тракторист, медицина, кондитер», - ідеться в повідомленні.

Ваучер дає право безоплатно пройти навчання у закладах освіти чи у роботодавця за затвердженим переліком зі 124 професій та спеціальностей. Його сума не може перевищувати 30 тисяч 280 гривень.

Читайте також: На Прикарпатті цьогоріч 520 людей отримали ваучер на навчання від центру зайнятості

Отримати ваучер можуть такі категорії громадян: особи, яким за 45 (до настання пенсії за віком); ветерани, учасники бойових дій; внутрішньо переміщені особи працездатного віку; люди з інвалідністю; люди, ті, хто отримали поранення внаслідок військової агресії або були у полоні.

Ваучер видається за умови, що вони мають професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні і не проходили навчання за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття упродовж останніх трьох років.

Аби отримати ваучер на навчання, потрібно обрати спеціальність, професію та місце навчання і подати заявку онлайн на сайті Державної служби зайнятості або звернутися до будь-якого центру зайнятості із заявою та документами.

Читайте також: З початку року послуги столичної служби зайнятості отримали вже 11 тисяч киян

Протягом 90 днів після отримання ваучера в центрі зайнятості слід укласти договір про навчання із закладом освіти.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив постанову про реалізацію експериментального проєкту з надання державного гранту студентам на контрактній формі навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-