Омбудсмен вже отримав понад 1,6 тисячі звернень щодо порушень працівниками ТЦК

Омбудсмен вже отримав понад 1,6 тисячі звернень щодо порушень працівниками ТЦК

Укрінформ
З початку 2024 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець отримав 1634 звернення щодо порушення прав громадян працівниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Про це йдеться у відповіді Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини на запит «Української правди», передає Укрінформ.

«Згідно з даними системи електронного документообігу Megapolis.DocNet до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у 2023 році з повідомленнями про порушення прав працівниками ТЦК та СП надійшло 561 звернення громадян, за період з 01.01.2024 по 13.08.2024 – 1634 звернення, за перше півріччя 2024 року – 1190 звернень, що на 83% більше, ніж за перше півріччя 2023 року (за перше півріччя 2023 року – 198 звернень)», – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, в офісі омбудсмена зазначили, що також отримують усні звернення на особистому прийомі громадян, через «гарячу лінію» уповноваженого, а також на зустрічах з родинами військовополонених та зниклих безвісти за особливих обставин захисників і захисниць України як в Офісі омбудсмена, так і в регіональних представництвах.

Читайте також: В Одеському ТЦК відреагували на конфлікт між військовим, поліцейськими та цивільними

«Таким чином, враховуючи зазначене, загальна кількість звернень громадян України до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на тиждень становить 150 та більше», – підкреслили в інституції.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР від початку повномасштабної війни відкрило 408 кримінальних провадженнях за фактами зловживань посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки під час мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-