Лише 30% українців в Австрії мають роботу

Лише 30% українців в Австрії мають роботу

Дослідження
Укрінформ
Серед громадян України, які проживають в Австрії, працевлаштованими є лише 30%.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це свідчить дані дослідження, проведеного на замовлення Служби зайнятості Австрії (AMS).

"Приємно, що показники зайнятості українців в Австрії останнім часом знову зросли, але ми все ще не можемо бути задоволені рівнем зайнятості лише близько 30%. І все ще занадто мало переміщених осіб зареєструвалися в AMS як такі, що шукають роботу", - заявив генеральний директор служби Йоганнес Копф.

Статистичне управління Австрії зазначає, що на початок 2024 року в країні було зареєстровано близько 81 тис. громадян України, дві третини з яких - жінки. Майже половина (45%) з них мешкали у столиці, Відні.

За останніми даними, 6 016 осіб з України зі статусом переміщеної особи зареєстровані у Службі зайнятості, а 21 184 мали офіційне працевлаштування.

Читайте також: У Німеччині працюють більш як 190 тисяч українців - Мінпраці ФРН

Згідно з дослідженням, громадяни України переважно зайняті або частково зайняті у секторі розміщення та харчування, а також у торгівлі, понад третина з них – у Відні.

Як повідомляв Укрінформ, вимушені переселенці з України в Австрії зможуть з 1 жовтня подавати заявки на отримання так званої "червоно-біло-червоної – картки плюс" (RWR+) для отримання необмеженого доступу до ринку праці, однак за умови виконання низки вимог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-